29.05.2023

2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.
Bu kapsamda Bayburt İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bayburt Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.
Toplantıya Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar konuşmacı olarak katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy yaptı.
Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ise vekaletle kurban organizasyonunun sayısal verilerine ve sosyal etkilerine dair bilgiler paylaşarak hedeflerine, dini ve insani boyuttaki etkilerine değindi.
Çınar, “Başkanlığımız uzun yıllardan beri vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Bu başarılı organizasyonun en önemli paydaşlarında biri de sahada çalışan din görevlilerimizdir. Bu organizasyonun bundan sonraki yıllarda da başarılı bir şekilde yürütülmesi için din görevlilerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Bu organizasyonun daha geniş kitlelere ulaşması ve tanıtılması bizlerin gayretleri ve özverili çalışmalarıyla olacaktır” diye konuştu.
Çınar, “Geçmişte fetihleriyle dünyaya kültür ve medeniyet götüren Aziz Milletimiz, şimdide kurbanlarıyla, zekat ve sadakalarıyla iyilik götürüyor.”
Konuşmalarına devam eden Çınar, “Şanlı ecdadımız gittiği tüm coğrafyalara tevhit, adalet ve hürriyet götürmüştür. Hiçbir zaman sömürgecilik yapmamıştır. Gittiği her yerde gönülleri fethetmiştir. Geçmişte fetihleriyle dünyaya kültür ve medeniyet götüren Aziz Milletimiz, şimdide kurbanlarıyla, zekat ve sadakalarıyla iyilik götürüyor. Uzun yıllardan beri kurbanlarımız vasıtasıyla tüm dünyaya iyilik götürmeye devam ediyoruz. Dünyanın en ücra köşesindeki mazlumların ve yoksulların sofrasına bir lokma aş oluyoruz. Belki de yılda bir defa et yemlerine vesile oluyoruz. Bunu yaparken de din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmıyoruz. İnsana insan olduğu için değer veriyoruz. Afrika toplumları uzun yıllardır Batılılardan böyle bir davranış görmedikleri için bizim yaptıklarımıza hayretle bakıyorlar. Yüce Dinimiz’in bu eşsiz güzelliklerini gören bazı kabilelerin topluca İslam’a girdiklerine şahit oluyoruz.” dedi.
Toplantı sonunda Bayburt İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Müftü Çınar’a buket takdim ederek teşekkür etti.
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sadrüşşeria Konferans Salonunda yapılan toplantıya Müftülük şube müdürleri Sadi Bayoğlu, Kemal Çelebi ve Ömer Turan katıldı.
Diyanet Haber Türkiye Diyanet Vakfı Ankara İl Müftülüğü