12.05.2019

Diyanet Öğrenci Evleri Yılsonu Programı

Diyanet Öğrenci Evlerinde kalan ve aynı zamanda Kur’an Kurslarımızda Kur'an eğitimi alan ilahiyat fakültesi öğrencileri ve Kur’an kursu öğreticileri, İl Müftülüğümüzün himayelerinde yılsonu programı düzenledi.

Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezinde Düzenlenen yılsonu programın açılış konuşmasını İl Müftümüz Sayın Hasan Başoğlu yaptı. Konuşmalarında okumanın önemine değinen Başoğlu: “ Kıymetli genç kardeşlerim!  Bizler ilk emri “Oku” Olan Yüce bir Dinin mensuplarıyız. Onun için her daim okumaya, öğrenmeye ve öğrendiklerimizle başkalarında faydalı olmaya çalışmalıyız. Şuurlu bir genç: Okuyan, öğrenen, üreten, milli ve manevi değerlerimizle yoğrulan gençtir.  Okuyan öğrenen, üreten ve iman şuuruyla hareket eden bir gençlik Din-i Mübin’i İslam’a, Devlete ve Millete her daim katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Programda öğrenciler tarafından sahnelenen ve şeytanın hilelerinin, başkalarına özentinin, manevi değerlerden kopmanın ve sosyal medyanın zararlarının anlatıldığı “Şeytanın Hileleri” ve  “Yaşarken Yaşatmak” adlı tiyatro gösterileri beğeniyle izlendi.

Diyanet Öğrenci Evlerinde kalan öğrencilerin oluşturduğu ilahi korosunun seslendirdiği ilahiler ve şiir dinletileri izleyicilere keyifli anlar yaşattı.