10.03.2019

“Bağımlılıkla Mücadelede Manevi Rehberlik” Seminerleri Başladı.

Bayburt İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadelede Gençleri Bilinçlendiriyor

Bayburt il müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörlüğü: ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Bağımlılıkla Mücadelede Manevi Rehberlik” konulu seminerler düzenliyor.

Bayburt İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadelede Manevi Rehberlik İl Koordinatörü Ahmet Ertaç tarafından verilen seminerlerde, toplumun bağımlılık konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Özellikle gençleri tehdit eden: sigara ve tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere her türlü bağımlılık yapan madde ve eylemlerle mücadele konusunda gençlere manevi rehberlik yapılıyor.

Seminerlerde her türlü bağımlılığın Dini boyutu da anlatılarak, bağımlılık yapan madde ve eylemlerden uzak durulması,  eğer bağımlıysalar mücadelede nasıl bir yol izleneceği konusunda gençler bilinçlendiriliyor.