10.03.2019

Dinimizde ve Günümüzde Kadın

İl Müftümüzün Eşi Zehra Başoğlu Hanımefendi KYK Yurdunda kalan kız öğrencilere "Dinimizde ve Günümüzde Kadın" konulu sunum konferans verdi. Konferansa KYK yurt müdürü Emine OKUMUŞ, İl Müftülüğü KYK Manevi Rehberi Feride Cirit, Kur'an Kursu Öğreticisi Hatice Can Katıldı.

Konferasında: "Dinimiz; Ayet ve Hadislerle kadını tarif ederken Allah'a kullukta erkeklerle eşit olduğunu fakat yaratılış mizacı gereği sorumluluk ve yükümlülüklerinin farklı olduğuna değinerek bunun da her birinin diğerine üstün değil, tam tersine her birinin farklı farklı üstün özelliklerinin olduğunu belirtti. "Annenin ayakları altında cenneti vaad ederken Peygamberimiz, Aynı yüzyılda diğer milletler özellikle Avrupalı, kadının insan olup olmadığını tartışıyordu" dedi. Sahabe, başta olmak üzere islam dünyasında iz bırakan hanımlardan ve namusları için kendilerini kuyulara atan Bayburtlu (Yukarıkırzı) annelerimizden bahsederek, erkek ve kadınların birbirlerine emanet olduklarını dile getirdi.