30.11.2018

İnsanın Yaratılış Gayesi, Yaratanı Bilmek ve Tanımaktır

2018 yılı Mevli-i Nebi Haftası münasebetiyle Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezinde  Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu Tarafından ''Peygamberimiz ve Gençlik” temalı konferans verildi. Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen programa Bayburt Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Demirözü İlçe Müftüsü Kerim Kaya, Aydıntepe İlçe Müftüsü Bedrisinan yazıcı, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program  ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterimi ile devam eti.

İl Müftümüz Hasan Başoğlu, açılışta kısa bir konuşma yaparak Mevlid-i Nebi Haftası ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dileyerek programa iştirak eden katılımcılara teşekkür etti.

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu tarfından verilen konferansta: İnsanın  ana rahminden doğuma; doğumdan ölüme kadar süreçteki gelişimi, mahiyeti ve insanın yaratılış gayesini içeren konular  Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu nun etkil sunumuyla izleyicilere aktarıldı.

Vali Pehlivan konferans sonunda, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.