01.12.2018

En Sevgilinin Sevgili Çocukları

İl Müftülüğümüz 2018 yılı Mevli-i Nebi Haftası münasebetiyle, Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne Bağlı Sevgi Evi’nde kalan çocuklara yönelik Mevlidi Nebi Haftası Anma Programı düzenledi.

İl Müftülüğümüz Vaizi Salihe Yaşaroğlu tarafından hazırlanan programa: İl Müftümüz Hasan Başoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Haluk Akkoyunlu, Sevgi Evi öğretmeleri, Sevgi Evi çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftümüz Hasan Başoğlu yaptı. İl Müftüsü Başoğlu: “Bir gün Efendimiz hutbe okuyordu. Bu esnada Mescid’e iki küçük çocuk girdi ve sendeleyerek minbere doğru ilerledi.  Efendimiz minberinden indi. İleride cennet gençlerinin efendileri olacaklarını müjdelediği iki torununu kucakladı. Ardından hutbesini tamamlamak üzere onlarla birlikte minbere çıktı ve sözlerine şöyle devam etti. “Şu iki yavrunun düşe kalka yürüyüşünü görünce dayanamadım ve sözümü keserek onları kucağıma aldım.” Dedi. Peygamber Efendimiz bütün çocuklara aynı şefkat ve merhametle muamele ediyordu. Bize emanet edilen bu güzel yavrularımıza Peygamber Efendimizin (s.a.s) ahlakını öğretmekten daha güzel bir hediye ve daha güzel bir iyilik yapış olamayız. Geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımıza Allah, Peygamber ve Vatan sevgisini ne kadar güzel öğretirsek geleceğimizi o kadar sağlam temeller üzerine oturtmuş oluruz.” Dedi.

Programda selamlama konuşması yapan Vaize Salihe Yaşaroğlu: “Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Allah Resulünü anma ve alma fırsatını bir kez daha nasip eden Rabbimize hamd olsun. Ancak,  almakla birlikte onu anlamak ve yaşamak sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatmak daha güzel olacaktır. Onu anlamak sadece Peygamberliği noktasında değil, insanı boyutunda da olmalıdır. Bu seneki Mevlid-i Nebi Haftasının teması olarak ‘Peygamber Efendimiz ve Gençlik’ teması belirlenmiştir. Allah Resulü,  gençlere büyük değer vermiş İslam'ın başlangıcı ve gelişmesinde büyük desteklerini görmüştür. Biz de günümüz gençliğini zararlı akımlardan korumak ve tüketime malzeme olmaktan kurtarmaya çalışmalıyız. Onların maneviyatlarına destek vererek doğruya yönlendirmeliyiz. Bilhassa Sevgi Evi’ndeki çocuklarımızın maddi ihtiyaçları olduğu kadar manevi ihtiyaçlarının da olduğunu unutmamalıyız. Onların dini ve ahlaki eğitimlerine de gereken gayreti göstermeliyiz. Çünkü bu çocuklar bize Rabbimizin birer emanetidir.” Dedi.

Programda selamlama konuşması yapan Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Haluk Akkoyunlu: “Bizler, kuşu ölen bir çocuğa taziye eden yüreği merhamet dolu bir peygamberin ümmetiyiz. Peygamber Efendimizin (s.a.s) çocuklara ve gençlere daima güvenmiş, sorumluluk vermiş, hatalarını incitmeden düzeltmiştir. İslam Tarihine bakıldığında görüyoruzki, Mus’ab’ı Medine’ye öğretmen, Muaz’ı Yemen’e kadı, Üsâme’yi orduya komutan tayin etmesi Peygamber Efendimizin (s.a.s) geçlere ne kadar büyük önem verdiğinin canlı birer örneğidir.” dedi.

Mevlidi Nebi Haftası Anma Programı Sevgi Evi’nde kalan çocukların ilahi ve şiir dinletisi ile devam etti.

Sevgi Evi’nde kalan çocuklar tarafından hazırlanan tiyatro beğeniye izlendi.

Peygamber Efendimizin çocukların olumsuz davranışları karşısında nasıl davrandığını anlatan ve Sahabeden Ebû Mahzûre’nin (r.a) hayatını konu alan tiyatro izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Program sonunda İl Müftümüz Hasan Başoğlu ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Haluk Akkoyunlu tarafından çocuklara gül ve hediye takdimi yapıldı.