26.11.2018

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’ten 'Peygamberimiz ve Gençlik' Konferansı

2018 yılı Mevli-i Nebi Haftası münasebetiyle Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezinde  Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç Tarafından ''Peygamberimiz ve Gençlik” temalı konferans verildi. Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen programa Bayburt Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Belediye Başkan Vekili Nesimuttin Selçuk, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Demirözü İlçe Müftüsü Kerim Kaya, Aydıntepe İlçe Müftüsü Bedrisinan yazıcı, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Başoğlu yaptı. Konuşmasında ülke nüfusumuzun gençlik potansiyeline vurgu yapan İl Müftüsü Hasan Başoğlu: “Mevlidi Nebi Haftası Münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı etkilikler, alanında uzman hocalarımız tarafından verilen konferanslar gençlerimize ve geleceğimize son derece faydalı olacaktır. Bizler böyle faaliyetler içerisinde olduğumuz müddetçe, FETÖ gibi Dini istismar eden hain terör örgütleri geçliğimizi istismar edemeyecekler.” Dedi.

Konferansta selamlama konuşması yapan Bayburt Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan programın açılışında Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Vali Pehlivan, “Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümünü idrak ediyoruz. Sevgili Peygamberimizi bütün İslam dünyası olarak, saygıyla rahmetle anarken, bu hafta boyunca yapılacak etkinlikler, numune-i imtisal olan o örnek insanı inşallah daha yakından tanımaya ve anlamaya vesile olur.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim demiştir. Bu bağlamda bütün insanların güzel ahlaka sahip olması ve ebetteki gençlerimizin güzel ahlaklı bir şekilde yetişmesi en büyük idealimiz olmalıdır. Bugünü omuzlayan dünün gençliğidir, yarını omuzlayacak olan da bu günün gençliğidir. Eğer biz bu günün çocuklarını, gençlerini en iyi şekilde ahlaklı bilgili bir şekilde yetiştirebilirsek, Allah’ın izniyle gelecek kaygımız olmayacaktır.” dedi.

''Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı konferansını vermek üzere kürsüyü teşrif eden Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Kadir Dinç: “Sözlerime başlamadan önce hepinizi selamların en güzeli ile selamlıyorum. Sayın Diyanet İşleri Başkanımın benimle gönderdiği selamı sizlere iletiyorum.

Bugün burada peygamber efendimizin gençlerle oluşturduğu istişare gücünü konuşacağız. Peygamber efendimizin geldiği döneme baktığımızda bir cahiliye toplumu vardı. Ama bu toplum okuma yazma bilmediği için cahiliye toplumu değildi. Şiir ve edebiyatta oldukça ileri giden bir toplumdu. Kabileler kendi aralarında şairleriyle övünür, şiir yarışmaları yaparlardı. İçlerindeki en güzel şiiri Kâbe’nin duvarına asarlardı. Şiir ve edebiyatta bu kadar ileri giden o toplumun büyük ahlaki sıkıntıları vardı. Peygamber efendimiz böylesine ahlak yoksunu bir toplumuma güzel ahlakı öğretmeyi Kur’an ile başarmıştı.

Peygamber Efendimiz tebliğ vazifesine başladığı andan itibaren etrafında gençler vardı. Resulullah (asm) O gençlere: Hz. İbrahim Aleyhisselamın tevhit mücadelesini, Hz. İsmail Aleyhisselamın sadakatini, “Ben, zinaya düşmektense zindanlarda çürürüm.” Diyen Hz. Yusuf Aleyhisselamın iffetini, çeşmenin başında yabancı erkekler var diye koyunlarını suya götürmeyen Hz. Şuayb Aleyhisselamın kızlarının hayâsını- iffetini ve geçmiş peygamberlerin tebliğ vazifesini yerine getirirken karşılaştıkları mücadeleyi onlara anlatıyordu.

Dün tevhit mücadelesinde Peygamber Efendimize (asm) ve önceki peygamberlere (as) zulüm eden Firavunlar Ebu Lehebler bugün başka surette karşımıza çıkıyor. Bütün şer odakları ortaya çıktıklarında gençleri istismar ediyorlar. Ortadoğu da DEAŞ terörü Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyor. İslam Ümmetinin Umudu olan Ülkemize de aynı tezgâhları kuruyorlar. Ülkemizin gençlerini okutacağım diye yıllarca siyonizmin uşaklığını yaptıran FETÖ’nün 15 Temmuzda ki ihanetini hep beraber gördük.

Medine’yi Münevvere’de Kurulan Ashab-ı Suffa’da Gençler Vardı.

İslamın temel kaynaklarını bizlere ulaştıran genç sahabeler Sahabe’nin Âlimleri O Ashabı Suffada Yetişti.

Uhud savaşında Peygamber Efendimizi (asm) korumak için vücudu paramparça olan Musab Bin Umeyir, on yaşında Müslüman olan yirmi bir yaşında Peygamber Efendimizin hicreti sırasında Peygamber Efendimizin yatağına yatan Hz. Ali efendimizin imanını anlamayan bir kimse 15 Temmuz gecesi tankın altına yatan gencin imanını anlayamaz.

Değerli kardeşlerim gençliğimizi çok dikkatli yetiştirmeliyiz. Batılı güçler çeşitli tuzaklarla gençliğimizi zehirliyorlar. Televizyon dizileri, internet ve çeşitli medya araçlarında yayınlanan şiddet içerikli ve ahlaksız yayınlarla gençliğimizi yanlış bir gidişata sürüklüyorlar.

Bizler Müslüman’ca düşünen senaristimizi oyuncumuzu yetiştirmediğimiz müddetçe bu tür tuzaklara maruz kalacağız. Onun için biz teknoloji ve bilgi ahlakını gençlerimize vererek şuurlu bir gençlik yetiştirmeliyiz. Necip Fazıl’ın dediği gibi zaman bendedir mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik.

Bizler anne baba olarak yavrularımıza sahip çıkmalıyız. Bu gün okulda hangi dersi seçmeli alacağı konusunda istişare edemez isek yarın o çocuğa nasıl söz geçireceğimizi düşünmeliyiz.

Değerli kardeşlerim yüce Allah bizlere Peygamber efendimizin ilahi mesajını anlayan ve yaşayan bir gençlik yetiştirmeyi nasip eylesin.” dedi.