26.04.2016

Kursların Kardeşliği Projesi Kapsamında Kur'an Kursu Buluşmaları

Bayburt İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberli Bürosu İl Vaizelerimiz’in yürütmekte olduğu “Kursların Kardeşliği Projesi” ninikinci adımı gerçekleştirildi. Bayburt İl Müftülüğü’ne bağlı dört kurs ikişerli gruplar halinde bir araya geldiler. Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Mehmet Fatma Dedeoğlu Kız Kur’an Kursuna, Danişment Kur’an Kursu da Merkez Kız Kur’an Kursuna misafir oldu. Programa Müftümüz’ün eşi, Belediye Başkanımızın eşi, Personel Şube Müdürümüzün eşi, Din Hizmetleri Ve Eğitim Şube Müdürümüzün eşi, Din Hizmetleri Uzmanımızın eşi katıldı.

Ev sahibi kurslar misafirlerini çeşitli etkinliklerle karşıladılar. Misafirlerine tiyatro, ilahi, şiir ve duadan oluşan güzel bir program sundular.

Programda Merkez Kız Ku’ran Kursu grubuna Sosyolog Pınar Şalcı; Mehmet Fatma Dedeoğlu Kız Kur’an Kursu grubuna Sosyal Çalışmacı Zehra Semiz “İletişim Hataları” konulu seminer verdi.

Kurslardaki programların tamamlanmasının ardından öğrenciler Gençlik Merkezinde bir araya gelerek “ Yerdeki Yıldızlar” adlı sinema filmini izlediler. Filmde her bir çocuğun keşfedilecek bir yanının olduğu mesajı veriliyordu.

Böylece kurslarımızdaki öğrenciler bir taraftan birbiri ile tanışıp kaynaşma imkânı bulurken diğer taraftan da kendilerini geliştirme, sosyalleşme ve eğlenme imkânı buldular.