02.05.2024

Bayburt İl Müftülüğü 2024 yılında Bayburt’tan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Seminerleri" düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerinin 2024 Yılı Hac Organizasyonuyla il merkezi ve ilçelerden kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik Bayburt İl Müftülüğü tarafından Merkez Kaleardı Kur’an Kursunda 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde 2 gün boyunca "Hac Hazırlık Seminerleri" düzenlendi.
Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bayram Danacı, hacı adaylarına haccın önemini ve mahiyetini anlattı. Haccın zor ve meşakkatli bir ibadet olduğunu ve aynı zamanda sabır, ahlak ve şuur eğitimi veren bir ibadet olduğunu vurguladı.
Seminerlerde İl Müftü Yardımcısı Fatma Tuba Altın, kadın hacı adaylarına kadınlara özgü konular ve hac menasiki hakkında bilgiler verdi. Hac ve Umre Şube Müdürü Sadi Bayoğlu, sunumlar ve uygulamalı olarak hac yolculuğu haccın ifa edilişi hakkında hacı adaylarına çeşitli bilgiler verdi.
İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık memurları tarafından hac ve umre konularında yapılan sunumlar ve eğitimler eşliğinde hacı adaylarına sağlık konularında da bilgi aktarıldı.
Hacı adaylarına ve görevlilere menenjit aşısının uygulanmasıyla program sona erdi.