29.05.2023

4-6 Yaş Kur'an Kursları 10. Yıl Mezunlar Buluşması Gerçekleştirildi

4-6 Yaş Kur'an Kursları 10. Yıl Mezunlar Buluşması Gerçekleştirildi.
Bayburt İl Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur'an Kurslarının 10. Yılında "Mezunlar Buluşması" gerçekleştirildi.
4-6 Yaş Kur'an Kurslarında okuyan öğrencilerin İstiklal Marşının on kıtasını okumalarıyla başlayan program yine minik öğrencilerin Fil Suresinden sonraki kısa sureleri ezbere okumalarıyla devam etti.
Bayburt Yenişehir Parkında yapılan programın açış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy yaptı.
Müftü Yardımcısı Aksoy, "Allah'a hamdolsun 4-6 yaş Kur’an kurslarımıza ülke genelinde büyük bir teveccüh var. Bu durum ülkemiz açısından çok büyük ve çok önemli bir kazanımdır. İnşallah bu teveccüh her geçen yıl artarak devam edecek. 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın müfredatı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alanında uzman kişilerce büyük bir titizlikle ve özveriyle hazırlanmış olup göz aydınlığı yavrularımızın en güzel şekilde yetişmelerine maddi ve manevi katkı sağlamaktadır. 4-6 yaş Kur'an kurslarımızın nihai hedefi, minik yavrularımızın milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetişmeleri sağlamaktır. Rabbim tüm öğrencilerimizi Din-i Mübin-i İslam’a, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına, milletine faydalı bireyler eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalarımıza ve evlatlarını 4-6 yaş Kur’an kurslarımıza emanet eden velilere çok teşekkür ediyorum." dedi.
Programın açış konuşmasından sonra İl Müftü Yardımcısı Fatma Tuba Altın, Kur'an kursu öğreticilerine plaket takdim etti.
4-6 yaş Kur'an kurslarında halen okuyan ve önceki yıllarda mezun olan öğrencilerin katıldığı 10. Yıl Mezunlar Buluşmasında kadim oyunlarımızdan çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, halat çekme yarışı gibi oyunlarla minik öğrenciler doyasıya eğlendiler. Yüz boyama atölyelerinde yüzlerine çeşitli resimler yaptıran öğrenciler keyifli anlar yaşadılar.
Bayburt Yenişehir Parkında düzenlenen buluşmaya İl Müftü yardımcıları Abdullah Aksoy, Fatma Tuba Altın, şube müdürleri Sadi Bayoğlu, Kemal Çelebi, müftülük personeli ve öğrenci velileri katıldı.