19.04.2022

Vali Cüneyt Epcim Kur'an kursu öğrencileriyle iftar yaptı

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Kur’an kursu öğrencileriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim Merkez Kaleardı Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda düzenlenen iftar programında öğrenciler bir  araya geldi.

İftar programında hafızlık adaylarına seslen Vali Epcim: “Bayburt nüfusuna oranla çok sayıda hafız yetiştiren bir ilimiz. Bu durum bizleri çok sevindiriyor. Nüfusa oranla hafız adaylarının çok olması olması Bayburt için çok önemli bir başarıdır.” dedi.

Vali Epcim, Sözlerine şöyle davam etti. “Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Bayburt’ta ramazan ayının buna yakışır şekilde geçirildiğine inanıyoruz. Burada sizlerde Kur’an öğreniyorsunuz. Aynı zamanda hafız adayısınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Şuna inanıyoruz ki memleketimizin sizler gibi pırıl pırıl Kur’an eğitimi almış gençlere, hafızlara ihtiyacı var. Ülkemizin sizlere gerçek manada ihtiyacı var.” dedi.

Bayburt Valiliği olarak öğrencilerin durumunu yakından takip ettiklerini belirten Epcim: “80 bin nüfuslu bir yerde altı yüze yakın hafız adayının olması büyük bir başarıdır. Bu sonuç Bayburt’un irfan ve hikmet göstergesidir. Bu noktada da Bayburt'la ve sizin gibi hafız adaylarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Sizleri bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kaydetti.

Programda konuşan İl Müftüsü Hasan Başoğlu: “Hafızlık eğitimi alan öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldik. Teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Valimize, Sayın Rektörümüze ve çok kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum.

Müftü Başoğlu: Önceki dönemlere oranla hafız sayımızı yaklaşık altı kat artırdık.

Kur’an Kurslarımızın gerek öğrenci gerekse inşaat kapasiteleri her geçen gün artırmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu son üç yılda üç yılda hafız olan 180 hafızımız için icazet törenimiz olacak. Bu sayı önceki dönemlere oranla yaklaşık altı kat artırdık. Kurs sayısındaki artışla öğrenci kapasitemiz ve hafız sayımız arttı. Buna bağlı olarak çevre illere gitmek zorunda kalan hafız adaylarının sayısı azaldı.”

Başoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurslarımızın her birinin sahibi Bayburt halkıdır. Bu kurslar ve bu evlatlarımızı ara ara ziyaret edip, kendilerini görmenizi sizlerden istirham ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Katılımlarınız dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi

İftardan sonra öğrenciler tarafından okunan hatimlerin duasının yapılmasıyla program sona erdi.

İftar programına Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve kurs hocaları katıldı.