13.04.2022

Vali Cüneyt Epcim Kur’an kursunda öğrencilerle iftar etti

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim iftarda Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim Bayburt İl Müftülüğü Danişment Kız Kur’an Kursu’nda öğrencilerle birlikte iftar etti.

Hafızlar bu ülke için büyük anlamlar ifade ediyor.

Kur’an kursunu ziyaret etmek ve öğrencilerle birlikte iftar etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Epcim: “Kur’an kurslarımızı her ziyaretimde çok yoğun manevi hislerle doluyorum. Hafızlar bu ülke için büyük anlamlar ifade ediyor. Geçmişten bugüne Bayburt’ta çok sayıda hafız yetişmiş. Artık yüzlerce hafız yetişiyor ve bu bizi çok mutlu ediyor” sözlerini kaydetti.

Vali Epcim, sözlerine şöyle devam etti: “Hafızlarımız yetişsin diye tabi ki başta İl Müftülüğümüzün ve İl Müftümüzün çok büyük gayretleri var. Bu süreçte hayırsever vatandaşlarımızın büyük katkıları var. Bunun yanında Diyanet camiasının çok kıymetli hocaları var. Hepsini saygıyla, sevgiyle bir kez daha selamlıyor, kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ülkemizin hafızlara ihtiyacı var.

Öğrencilerden hafızlık eğitimlerinin yanı sıra eğitim hayatlarında da önemli başarılar beklediklerine değinen Vali Epcim, şöyle devam etti: “Sizlerden akademik anlamda da çok büyük başarılar beklemekteyiz. Hafızların akademik başarısının oldukça yüksek olduğunu bizatihi görmüş ve yaşamış birisiyim. Özellikle ezber kabiliyetinizin, zihinsel yeteneklerinizin oldukça gelişeceğini düşünüyorum. Sizler ileride akademik anlamda da çok başarılı olacaksınız. Önce hafızlığı bitireceksiniz sonra da üniversite hayatınızda ve diğer eğitim kurumlarında çok başarılara imza atacaksınız. Ülkemizin hafızlara ihtiyacı var.”

Devlet olarak hafızlarla gurur duyduklarını dile getiren Vali Epcim, bundan sonra da değişik vesilelerle Kur’an kursu öğrencileri ile bir arada bulunmak istediklerini belirtti.

Danişment Kız Kur’an Kursu’nda Kur’an Kursu’nda düzenlenen iftar programında İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Kur’an kursu öğrencilerince kurslara yardım eden hayırsever vatandaşların vefat eden yakınları için okudukları hatimlerin duasını yaptı.

Hatim duasının ardından kısa bir konuşma yapan Müftü Başoğlu: “Sayın Valimize ve kıymetli Eşleri Hanımefendiye teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Rabbim Sayın valimizin ve Kıymetli eşlerinin ahirete irtihal eden yakınlarına rahmet eylesin. Okunan hatimlerin sevabında onlarında hissedar eylesin.” Dedi.

İftar programına Vali Cüneyt Epcim’in eşi Büşra Epcim, İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun eşi Zehra Başoğlu, Kurs Yöneticisi Ümmügülsüm Küçükkalem, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.