18.09.2020

Yusufiye Camii İbadete Açıldı

Bayburt Merkez Gençosman Mahallesi Dörtyol Mevkiinde Hayırsever İşadamı Yusuf Artar tarafından inşa edilerek Diyanet İşleri Başkanlığı Bayburt İl Müftülüğü’ne devredilen Yusufiye Camii ibadete açıldı.

Gençosman Mahallesi Dörtyol Mevkiinde bulunan Gençosman Parkı içinde 220 metrekare alana kurulan Yusufiye Camii Selçuklu mimarisine göre inşa edildi.

Açılış töreninde konuşan Bayburt belediye Başkanı Hükmü Pekmezci: Öncelikle bu caminin yapımını üstlenen İşadamı Yusuf Artar Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Peygamber Efendimizbuyuruyor ki “Kim Allah rızası için dünyada bir mescit yaparsa, Allahu Teâlâ onlara cennete bir saray inşa eder.” İnanıyorum ki bu duygu ve düşünceyle, ibadet niyetiyle yapılan bu cami, gelecek nesillere güzel bir örnek teşkil edecek. Rabbim niyetlerini kabul eylesin.  Rabbim bu cami de ibadetlerini yerine getiren bütün hemşehrilerimizin dualarını kabul eylesin.

Bayburt Belediyesine ait Gençosman Parkına inşa edilen camimizi, Bayburt İl Müftülüğü ’ne tahsis ettik.  Protokolümüzü tamamladık. Artık bundan sonra Bayburt Müftülüğü ’nün sorumluluğundadır.  Ayrıca camimizin arka tarafta bulunan şadırvanlarıda karar alarak caminin giderlerini karşılamak için Bayburt İl Müftülüğüne tahsis ettik Allah hayırlı etsin” dedi.

Program, Başkan Pekmezci’nin konuşmasının ardından İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından yapılan dua ve kurban kesilmesi ile sona erdi.

Covid-19 tedbirlerine uyularak yapılan açılış törenine: Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci,  Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, İşadamı Yusuf Artar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.