16.07.2020

15 Temmuz Şehitleri Rahmetle Anıldı

Bayburt İl Müftülüğü "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Yakutiye Camii bahçesinde 15 Temmuz gecesi yaşananların sinevizyon gösterisi, tüm camilerde Mevlid-İ Şerif okunması, internet üzerinden 15 Temmuz temalı vaaz irşat programları ve şehitlik ziyaretleri gibi bir dizi program düzenlendi.

Kahraman 15 Temmuz şehitlerinin ruhları için tüm camilerde hatim ve mevlit okundu. 251 şehidimiz için okunan 251 hatmi şerifin duasını Bayburt Merkez Yakutiye Camii’nde İl Müftüsü Sayın Hasan Başoğlu yaptı.

İl Müftüsü Başoğlu, hatim duasından önce yaptığı vaazda şunları kaydetti. “Muhterem Müslümanlar bizler bugün burada 15 Temmuz gecesini bizler yaşatan FETÖ’yü tel’in etmek ve o gece vatanımızı kahramanca savunan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak için bir araya geldik. Dindar nesil yetiştireceğim diye insanları Allah’la aldatıp, kindar bir nesil yetiştiren FETÖ milletimizin silahları ile milletimize saldırmış, vatanımızı işgale kalkışmıştır. Aziz müminler!  Bizler bir daha böyle hainlere fırsat vermemek için Yüce Dinimiz İslam’ı sahih kaynaklardan öğrenmeliyiz. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz ’in Sünneti müminler için birinci kaynaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız Yaz Kur’an kurslarını açarak çocuklarımızın cami ve Kur’an ile buluşmasını, milli ve manevi değerlerimizin öğrenilmesini, Yüce Dinimiz ’in emir ve yasaklarını sahih kaynaklardan ve ehil kişilerden öğrenilmesini en büyük gaye edinmiştir. Maalesef Covid-19 nedeniyle bu yıl yaz Kur’an kurslarımızı açmadık. Yaz Kur’an kurslarında verilen eğitim bu yıl Diyanet TV üzerinden verilecek. Sizlerden istirhamım Diyanet TV kanlını çocuklarımızla beraber takip edelim. Bu kanalımızda yedi yaşındaki çocuktan yetmiş yaşındaki ninemize dedemize kadar hitap eden güzel yayınlarımız var. Bu vesile ile kahraman 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

Bayburt Valiliği’nin himayelerinde Bayburt Saray Bahçesinde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programında İl Müftümüz Sayın Hasan Başoğlu Aziz şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasını yaptı. Dua etmek üzere Kürsüyü teşrif eden Başoğlu, hatim duasına başlamadan önce şunları kaydetti. “ Din satıp dünya satın alanlara karşı adanmamak için Kur'an-ı Kerim’i ve sahih sünnetE sarılmak, onu anlamak ve bizi adatmaya çalışanlara aldanmamak gerekir.”