22.04.2020

Oruçbeyli Kur'an Kursunda Okuyan Muhammet ve Abdussamet Kardeşler 10 Ayda Hafız Oldular

Bayburt İl Müftülüğü Oruçbeyli Kur’an Kursu’nda okuyan Erzurumlu Muhammet ve Abdussamet kardeşler 10 ayda hafızlıklarını bitirdiler.

Aynı gün hafızlığa başlayan Muhammet ve Abdussamet kardeşler yaklaşık sekiz buçuk ay Kur’an Kursunda örgün olarak devam ettirdikleri hafızlık eğitiminin son bir ayını Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitimle tamamladılar.

Kur’an kursu yöneticisi ve hafızlık hocaları Eşref Haşlak tarafından yapılan açıklamada: “Erzurum’dan gelerek Bayburt’un en eski Kur‘an kursunda okuyan Muhammet ve Abdussamet kardeşler aynı gün hafızlığa başladılar ve aynı gün hafızlıklarını bitirdiler. Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında eğitim öğretime ara verildi. Bizde kurs olarak eğitim öğretim faaliyetlerimizi internet üzerinden devam ettiriyoruz. Bu öğrencimizde hafızlıklarının son aşamasını uzaktan eğitimle tamamladılar. Buda gösteriyor ki gayret ve samimiyet olduktan sonra eğitim öğretimin önünde hiçbir engel yoktur.

Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu konu ile ilgili yaptığı konuşmada: “İl Müftülüğümüze bağlı üç adet yatılı erkek Kur’an Kursu, 2 adet yatılı kız Kur’an kursu ve Mili Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürüttüğümüz birde imam hatip hafızlık proje Kur’an kursumuzda beş yüze yakın öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında eğitim öğretime ara verilmesinden dolayı hafızlık eğitimini internet üzerinden uzaktan eğitimle devam ettiriyoruz. Bu süreçte gayret gösteren tüm hocalarımıza, öğrencilerimize ve öğrenci velilerine teşekkür ediyorum. On ay gibi kısa bir sürede hafızlıklarını ikmal eden Muhammet ve Abdussamet yavrumuzu, hocalarını ve velilerini tebrik ediyorum.” dedi.