26.08.2022

Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım Alımı

BAYBURT İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

İlimiz ve İlçelerine bağlı Camilerde çeşitli nedenlerle (Yurtdışı-Asker, Ücretsiz izin v.b) boşalacak kadrolara 657 sayılı D.M.K. 86. Maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11/2 Maddesine göre vekaleten atama yapılacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şartlara haiz olmak,

3- İmam-Hatip unvanı için en az İmam-Hatip Lisesi, İlahiyat Önlisans mezunu veya Dini Yüksek Öğrenim mezunu olmak,

4- İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık yapmaya engeli bulunmamak

5- Adayın en son mezun olduğu öğrenim durumuna göre 2020 yılı DHBT Sınavından 60 ve üzeri puana sahip olmak,

6- Halen vekil olarak görev yapıyor olmamak,

BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Yukardaki şartları taşıyan adayların, bu şartları taşıdıklarına dair belgelerle birlikte 29.08.2022 tarihinden itibaren 12.09.2022 tarihi mesai bitimine kadar Müftülüğümüze başvurmaları ve imtihanın yapılacağı 13.09.2022 tarihinde saat 09:00'da Müftülüğümüzde hazır bulunmaları gerekmektedir.

2- Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

3- Postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İlan Olunur.