05.06.2023

4-6 YAŞ KURAN KURSU ÖĞRENCİLEMİZİN DÖNEM SONU PROGRAMI

Aydıntepe İlçe Müftülüğümüze bağlı Merkez 4-6 Yaş Kuran Kursumuzun 2022- 2023 eğitim yılı sene sonu programı gerçekleştirildi. Kursumuzun hocası Emine TEKDEMİR ve öğrencileri tarafından hazırlanan proğrama yoğun katılım oldu.

Programa Kaymakam Kerem YENİGÜN ve Kurum Amirleri katıldılar. Aydıntepelilerin yoğun katılım gösterdiği proğramın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mustafa KABAOĞLU yaptı. Müftü konuşmasında ;

Kıymetli misafirlerimiz.

Toplumu din konusunda aydınlatmak gibi ulvi bir görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığımız bir çok alanda olduğu gibi yaygın din eğitimi alanında da güzel hizmetler yapmaktadır. Bu hizmetlerin en önde olanı ve gözde olanı, 4-6 yaş Kuran kurslarıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ülkemizde bundan 10 sene önce ilk temelleri atılan 4-6 yaş Kur'an kurslarının amacı, çocukların İslam dininin değerlerinin insan hayatına anlam kazandıran olgulardan biri olduğunu fark etmelerini, Kur'an-ı Kerim'i ses ve şekil olarak tanımalarını, sağlıklı bir din ve ahlak gelişimini sağlamaktır. Allah’ın bizlere birer emaneti olan çocuklarımızın bismillah demeyi öğrenmesi, değerler eğitimi noktasında bilgilendirilmesi, Kur’an-ı Kerim’i oyunla, oyuncakla severek öğrenmesi için gayret gösteriyoruz. Yemeğe başlamadan önce ellerin yıkanması gerektiği, yemeğe besmele ile başlanması, sonunda elhamdülillah demesini öğrenen, yemek duası yapan çocuklar, arkadaşlarıyla paylaşmayı, birlikte oynamayı da öğreniyorlar. Her şeyin miniklere göre dizayn edildiği Kapanışını yaptığımız Aydıntepe Merkez 4-6 yaş Kuran Kursumuzda Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilmeye ve çocukların manevi gelişimine etkili olan değerler eğitimi verilmeye çalışılmaktadır. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarında Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrendiler. Bunun yanı sıra çocuklar, sosyal ve fiziksel gelişimde etkili olan sosyal etkinlikler ile el becerisi ve özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetiştirildiler. Peygamberimiz sav çocuklarımızı 7 yaşına gelene kadar güzel ahlak ve meziyetlerle donatmamızı 7 yaşına geldiğindede artık namaza başlatmamızı bizlere emretmektedir. Biz müslümanlar için toplumda en önemli mekanlar camilerimizdir. Ancak sene sonu proğramına katıldığımız 4-6 yaş kuran kurslarımz artık adeta camilerden daha önemli hale gelmiş durumdadır. İleride içinde yaşadığımız toplumda söz sahibi olacak dini mübini islama hizmet edecek ,vatan millet aşkıyla devletine sahip çıkacak fertlerin bütün hayatına yön verecek bilgi ve manevi şuur bu kurslarda daha çocuk yaşlarda oluşacaktır.

Kıymetli Misafirler.

Çocuğun anne baba üzerindeki haklarından biri ona güzel bir isim vermek, diğeri de çocuğuna dinini öğretmektir, çocuk eğitimi için çok önemli olan ve çocuğun ileriki hayatını da etkileyen 4-6 yaş eğitimi Diyanetimizin en önemli hizmetlerinden biridir. Hz. Muhammedsav “Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakmaz.” buyurmaktadır. “Efendimizin (s.a.v) hadisinde buyurduğu gibi bizlerin çocuklarımıza bırakacağımız yeğane miras olan güzel ahlakı onlara verebilmek için gayret gösteriyoruz.Aydıntepe merkez 4-6 yaş kuran kursumuz da bu minvalde kurulmuş olup yine bu minvalde eğitim vermektedir. Sizlerin de bunun bilincinde olarak çocuklarımıza güzel ahlakı aşılama gayretinde olmanızda toplumumuz adına Allah katındakıymetli bir çalışma olacaktır. Yüce dinimiz islamda beşikten mezara kadar eğitime vurgu yapılmaktadır. Bu gün yıl sonu programına katıldığımız evlatlarımız bu kursa katılmadan önce hiçbir şey bilmezken bu gün 32 farzın ve namaz dualarının tamamını, ağaç yaş iken eğilir misali küçük surelerin birçoğunu ve Kuranı Kerimi oyun oynayarak öğrendiler. Rabbim hepimizin evlatlarını dinini öğrenen ve yaşayan vatanını seven kimselersınıfına dahil eylesin'' diyerek evlatlarımıza ve kursun açılmasında emeği olan herkese dua ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sona erdirdi. Proğramda ayrıca İlçe Kaynakamı sayın Kerem YENİGÜN tarafından çocuklara hediyeler ve sene sonu teşekkür belgeleri verildi. Proğram sonunda aileler tarafından kurs yararına kermes düzenlendi.