10.11.2018

1200 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bayburt İl Müftülüğüne Bağlı Yatılı Hafızlık Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrenciler ve Müftülük personeli "Her Hafız Bir Fidan" sloganı ile Aslandağı mevkiinde 1200 adet fidan dikti.

Fidan Dikme Programına; Bayburt Vali Yardımcısı Sayın Coşkun Öztürk, İl Müftümüz Hasan Başoğlu, Din Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Fidan Dikimine, Bayburt Vali Yardımcısı Sayın Coşkun Öztürk'ün ağaç dikiminin önemini anlatan tavsiyelerinin ardından başladı.Programda konuşan  İl Müftümüz Hasan Başoğlu:  “Her hafızımız bir fidandır. Fidanlarımızca dikilen bu fidanlar inşallah beraber büyüyecekler, yıllar sonra buraya kendi fidanları ile gelecekler ve gölgesinde gölgelenecek, dalına salıncak kuracak bunları biz diktik diye gururlanacaklar. Ayrıca Peygamberimizin doğum haftasına yakın bugünde "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin" emrine uyan bir hafız olmanın da gururunu yaşayacaklar. Bu vesile ile bizi yalnız  bırakmayan Vali Yardımcımız Sayın Coşkun Öztürk'e ve Orman İşletme Müdürümüz Sayın Zeynel Yalçındağ'a ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Aslandağında gerçekleştirilen Fidan Dikme Programı,  Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü’nün verdiği 1200 fidanın dikilmesiyle sona erdi.