20.05.2018

Kemalettin AKSOY

Kemalettin AKSOY 20.03.1953 yılında Rize İli Çayeli ilçesinde doğdu.  Çayeli Merkez 9 Mart İlkokulunda okudu. İlkokuldan sonra Çayeli Merkez Kur’an Kursunda hafızlık yaptıktan sonra Pazar Müftüsü olan babası Fevzi AKSOY’dan Arapça okudu. İmam-Hatip Lisesi orta kısmını Rize'de,  Lise kısmını ise Trabzon İmam-Hatip Lisesinde yatılı olarak okudu. 9 Eylül 1974 tarihinde Rize Güneysu-Zavendik Kur’an Kursu öğreticisi olarak memuriyete başladı. Bu kursta görev yaparken Rize Vaizi Mustafa Yıldız Hoca Efendiden Arapça okudu. Dini ilimler tahsil etti. Rize Müftülüğü'nde Memurluk ve bir müddet Rize Tophane Kur’an Kursu öğreticisi olarak görev yapıp, hafızlar yetiştirdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandı ve 1980 yılında mezun oldu. Aynı yıl Müftülük Vaizlik sınavlarını kazanarak Gümüşhane-Kelkit İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Dört yıl altı ay görev yaptıktan sonra, Trabzon ili Tonya İlçe Müftülüğüne tayin oldu. Bu İlçede üç yıl iki ay görev yaptıktan sonra Trabzon-Araklı İlçe Müftülüğüne naklen tayin oldu. Sekiz yıl altı ay bu ilçede Müftülük görevini yürüttü. 1996 yılında Başkanlığımızın açtığı yurtdışı sınavlarını kazanarak Almanya -Düsseldörf-Duisburg Yunus Emre Camii Din Görevlisi olarak Yurtdışı görevine başladı. Altı yıl Almanya da Din Görevlisi olarak görev yaptıktan sonra 15.12.2002 tarihinde Türkiye’deki görevine (Araklı İlçe Vaizliğine) başladı. 15.06.2003 tarihine kadar Araklı İlçe Vaizi olarak görev yaptıktan sonra, 30.06.2003-03.05.2011 tarihinde Rize-Pazar İlçe Müftülüğü yaptıktan sonra, 03.05.2011 Tarihinde Bayburt İline İl Müftüsü olarak atandı.Bu görevini yürütürken 20.03.2018 tarihinde  emekli oldu.

Görev yaptığı İlçelerde, Müftülük Sitesi, Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Kur’an Kursları, Camiler, Minareler ve çok sayıda Lojmanların yapılmasına öncülük etti.

1984 yılında Almanya, 1991 yılında Fransa da kısa süreli Ramazan görevlisi olarak görev yaptı. Türkiye de bir ay, Almanya da 210 saat Almanca dil kursuna katılarak sertifika aldı. Ayrıca Arapça ve birazda Fransızca biliyor. Görev yaptığı 36 yıl içerisinde amirlerinden çok sayıda takdirname ve teşekkür belgesi aldı.

Almanya’da yetiştirdiği hafız öğrencilerden dolayı Başkanlığımız tarafından Takdirname ile ödüllendirildi. “Kur’an-ı Kerimde Peygamberimizin Hayatı” ile ilgili basılmamış bir çalışması bulunmaktadır.

Kemalettin AKSOY evli ve dört çocuk babasıdır.