09.03.2016

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Bayburt İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle 8 Mart 2016 Salı günü Müftülük toplantı salonunda  “Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma” temalı etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, İlimiz kurum ve kuruluş Müdürlerinin eşleri, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri, Gündüzlü Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile savaş veya terör sebebiyle Ülkemize göç ederek Bayburt’ta misafir edilen çok sayıda muhacir bayan katılmıştır.

Etkinlik, açılışı müteakip, Kur’an Kursu Öğreticisi Reyhan Ocak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim sonrası Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tanıtım filmiyle devam etmiş olup, açılış konuşması İl Müftümüzün muhterem eşi Fatma Aksoy tarafından yapılmıştır. Kadınlar gününün tarihçesi hakkında bilgi veren Aksoy,  “Ülkemize, İlimize konuk olmak zorunda kalan muhacir kardeşlerimize ensar olabilmenin önemini”  ifade etmiştir.  Belediye Başkanımızın eşi sayın Zeynep Memiş hanımefendi tarafından yapılan selamlama konuşmasını müteakip, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Halime Aydoğan tarafından, “Kadın Olmak Güzeldir” konulu sunum gerçekleştirildi.  Sunumda, medyada sık sık gündeme gelen kadına şiddet ve kadın cinayeti haberlerinin kadınlarda oluşturduğu ‘Kadın Olmak Ne Zor Şey’ duygusuna karşılık ‘Kadın Olmak Güzeldir’ bakış açısının kazandırılması amacıyla, ayet ve hadislerde kadın olmanın ayrıcalıkları, sorumlulukları, kadınların yaratılıştan gelen güzel hasletleri hatırlatılarak, ailenin ve dolayısıyla toplumun inşasında kadınların ne derece etkin bir role sahip olduğu vurgulanmıştır.

Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem AKBAŞ tarafından sunulan etkinliğe katılan yaklaşık üç yüz kişiye, Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gül takdim edilmiş olup, gündüzlü Kur’an kursu öğrencileri tarafından hazırlanan ikram sunumu sonrası Kur’an Kursu Öğreticisi Gülsüm Özkan tarafından yapılan dua ile etkinlik sona ermiştir.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize, ikramlarımızı hazırlayan bayan öğrenci ve öğreticilerimize teşekkür ederiz.