14.08.2017

Oruçbeyli Kur'an Kursunda 30 Öğrenci Hafızlık Belgelerini Aldı

Bayburt İl Müftülüğü Oruçbeyli Köyü  Kur’an Kursunda Hafızlık Eğitimini tamamlayan 30 öğrenci için mezuniyet töreni düzendi

Oruçbeyli Köyü Kur’an Kursunda düzenlenen törene:  Bayburt  Millet vekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt eski milletvekili Fetani Battal Belediye, Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar da katıldı.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, törende yaptığı konuşmada, Kur’an kurslarının ilim yuvası olarak tabir edilen mektepler olduğunu ve buralara gelen gençlerin, Müslümanların yüce kitabı Kur’an-ı Kerim’i öğrendiklerini söyledi. Son dönemde Kur’an  Kursların sayısının arttığını belirten Pehlivan, şunları kaydetti: “Bizim bu bağlamda vurgulamak istediğimiz husus şudur, kapsamlı bir şekilde öğreneceğiz ama aynı zamanda öğrendiklerimizi idrak edeceğiz.Kur’an-ı kerimi sadece öğrenmekle kalmayacağız.Kur’an-ı Kerimin emirlerini hayatımıza tatbik edeceğiz .Onu  Adeta beynimize kazıyacağız. Ondan bir adım sonrasıda, öğreteceğiz. Yanımızda, yakınımızda, bizden sonra gelenlere öğreteceğiz. Bu öğretme vazifesini yaparken de tatbik edeceğiz. Yani tatbik ederek öğreteceğiz.”

Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu da eğitim alanında kendi çocukluk ve gençlik yıllarında yaşanan olumsuzluklardan örnekler vererek: Bu gün insanların artık hiçbir tereddüt duymadan çocuğunu isterse Kur’an Kursuna, imam hatibe, ilahiyata veya normal liseye verebildiğini;  Kur’anı, dini, imanı öğrenmeye hiçbir engel olmadığını söyledi.

İl Müftüsü Kemalettin Aksoy da il genelindeki Kur’an Kursları hakkında bilgiler vererek, Oruçbeyli Kur’an Kursunun Türkiye’deki ilk 100 Kur’an kursu arasında yer aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından hafızlık icazeti alan öğrencilere, protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.