20.11.2017

Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu Aylık Toplantıda Din Görevlilerine Konferans Verdi

20.11.2017 tarihinde İl Müftülüğümüzde aylık mutat toplantı yapıldı. Toplantıya İl Müftümüz Kemalettin AKSOY, Müftü Yardımcımız Abdurrahman TERCAN,Personel İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Kemal ÇELEBİ ve tüm müftülük personeli katıldı.İl Müftümüz Kemalettin AKSOY gündem ile ilgili konuşmalarını yaptılar.

İl Müftümüz Kemalettin AKSOY konuşmalarını tamamladıktan sonra Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLUyapılmış olan program dahilinde Müftülüğümüzü ziyaret ettiler ve Tüm personele yönelik bir konuşma yaptılar. Prof. Dr. Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLU konuşmasında:

Din görevliliğinin toplum nazarında önemli bir görev olup,çevresini etkilemesi gerektiğini,kendisine danışılan bir misyonu olduğunu; bu misyonun tarihimizde öyle noktalara vardı ki hocanın görevini yaptığı yörenin ismini taşıdığını buna örnek olarak “Alvarlı Efe Hoca”nın” ismin örnek olarak verilebileceğine değindi ve konuşmasına şöyle devam etti:

-İmam-Hatiplerin görevleri sabah namazıyla başlayıp,yatsı namazıyla biten bir görev değildir.Toplumun beklentisi ise zaten bu yönde değildir.İmam çevresinin kendisinden etkilendiği,çevresine yani topluma şekil verdiği,insanların “Bu konuyu hocamıza bir soralım.” dediği kişidir.Yantısıyla insanlara  emr-i bil maruf ve nehy-i anilmünker çizgisinde yaşam süren,sürdüğü bu yaşamı yaşatan ve çevresine yaşatma gayretinde olmalıdır imam.Bizim ruhbanlık sınıfından farkımız budur.

Sizler imamlık yaparken Resulullah(s.a.v) makamınında bulunduğunuzun farkında olmalısınız.Hepimiz biliriz ki bu makam çileli olmuştur.Nitekim Kur’an-ı Kerim peygamberlerin bu çileli hayatlarından bahseder.Bizde bu olaylardan kendimize pay çıkarmalıyız.

Resulullah(s.a.v)’den sonra tebliğ,örneklik,önderlik vazifesi ümmetin önderlerine tevdi edilmiştir.Her hafta okuduğumuz hutbe tebliğin bir parçasıdır. Cemaat bir hafta bounca hutbeyi heyecanla bekler.İrad edilen hutbede bu heyecanla okunmalıdır.

Cemaatimizin az olması bizim tebliğ görevimizi yapmayacağımız yada aksatacağımız anlamına gelmez.Nitekim cemaatimiz camide bir kişi bile olsa sonuç değişmeyecektir.Sayıyı artırmak yada bu bir kişiye kendimizi dinletmek bizim elimizdedir.Okumalı,araştırmalı cemaat yada cemaatimizin karşısına donanımlı olarak çıkmalıyız dedi ve konuşmasını tamamladı.

İl Müftümüz Kemalettin AKSOY konuşmalarından dolayı,Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. NasrullahHACIMÜFTÜOĞLU’na teşekkür etti.