26.05.2016

Ramazan Ayı Faaliyetlerinin Dhys’ye Girilmesi

Hakkında Bilgi Notu

Ramazan ayı faaliyetleri ile ilgili bilgilerin DHYS’ye kaydedilmesi dört aşamada gerçekleştirilecektir:

1. Hatimle teravih namazı, camilerde okunacak mukabele ve mukabele okunma vakitleri,  müştemilâtında her gün iftar verilecek camiler, il ve ilçelerde itikâfa izin verilecek camiler, Kadir gecesinde sabaha kadar açık bulundurulacak camiler, mahya asılacak camiler ve mahyalarda yazılacak metinler, sakal-ı şerif ziyareti yapılacak camiler ve ziyaret tarihleri ekte gönderilen Ek-2 forma her bir cami görevlisi tarafından işlenerek müftülükteki/ataşelikteki DHYS sorumlusuna teslim edilecek, DHYS sorumlusu ise belirtilen tarihe kadar kendisine teslim edilen formları DHYS üzerindeki “Ramazana Özel Cami Bilgileri” ekranına her cami için ayrı ayrı girip kaydedecektir. Bu maddede sayılan faaliyetler en geç 03 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar sisteme kaydedilecektir. Bu tarihten sonra bilgi girişi yapılamayacaktır.
  2. Çadır ve konteynır kentlerde yaşayanlar, tarım işçileri vb. yılın belli döneminde göçebe hayat süren vatandaşlarımızın bulundukları bölgeler ile camilerin yeterli olmadığı yerleşim yerlerinde Ramazan ayında ibadetlerin huzur içerisinde ifa edilmesi için kurulan mobil (prefabrik/çadır vb.) mescitlere ait bilgiler DHYS üzerinden “Mobil Mescit Kurulan Yerler” ekranına en geç 03 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar kaydedilecektir.
  3. Esnaf, hasta, şehit ailesi ve gazilere yönelik ziyaretler ile cezaevi, huzurevi, yetiştirme yurdu/sevgi evi ve aile ziyaretleri, kumanya dağıtımı, yardım kampanyaları, iftar davetleri, Kur’an ziyafeti programları, personelimizce çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanacak makale ve Ramazan sayfaları, mahalli TV ve radyolarda düzenlenecek iftar, sahur, mukabele vb. programlar ve icra edeceklerin isimleri ile camiler dışındaki mekânlarda okunan mukabeleler DHYS üzerindeki “Faaliyet Kaydetme” ekranından “Ramazan Ayı” faaliyetleri seçilerek girilecektir. Bu maddede sayılan faaliyetler en geç 22 Temmuz 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar sisteme kaydedilecektir.
  4. Ramazan ayından sonra ay boyunca yürütülen faaliyetlerin genel değerlendirmesi ile sonraki yıllarda yürütülecek faaliyetler için serdedilecek görüş ve öneriler, Ek-3’te yer alan formdaki bilgilere göre DHYS’deki ilgili ekrana en geç 05 Ağustos 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar kaydedilecektir. Bu form ilçe müftülükleri tarafından yazılı olarak doldurulup il müftülüğüne gönderilecektir. İl Müftülükleri tarafından tevhit edilen form DHYS’ye kaydedilecektir.

EK-1

2016 RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK FAALİYETLER

FAALİYET TÜRÜ

İFTAR DAVETİ

KUR'AN ZİYAFETİ

KUMANYA DAĞITIMI

KARDEŞ AİLE UYGULAMASI

TV PROGRAMI

RADYO PROGRAMI

MAKALE

RAMAZAN SAYFASI

CEZAEVİ ZİYARETİ

ESNAF ZİYARETİ

HASTA ZİYARETİ

HUZUREVİ ZİYARETİ

ŞEHİT AİLESİ VE GAZİLERİ ZİYARET

YETİŞTİRME YURDU / SEVGİ EVİ ZİYARETİ

EV-AİLE ZİYARETİ

YARDIM KAMPANYASI

1.

MUKABELE (Camiler Dışındaki Diğer Mekanlarda Okunan Mukabeleler)

Tablo 1: Sosyal ve Kültürel İçerikli Faaliyetler

(Bu tablodaki faaliyetler DHYS “Faaliyet” ekranına kaydedilecektir.)

CAMİLERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK FAALİYET TÜRLERİ

MUKABELE

MAHYA ASILMASI

HATİMLE TERAVİH

MÜŞTEMİLATINDA HERGÜN İFTAR DAVETİ

İTİKAF

KADİR GECESİ SABAHA KADAR AÇIK TUTULMASI

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİ

Tablo 2: Camilerde Gerçekleştirilecek Faaliyetler

(Bu tablodaki faaliyetler, DHYS “Ramazana Özel Cami Bilgileri” ekranına kaydedilecektir.)

2016 YILI RAMAZANA ÖZEL CAMİ BİLGİLERİ

EK-2

Cami Adı:

Evet

Hayır

Müştemilatında her gün iftar verilecek mi?

İtikafa izin verilecek mi?
(Sadece itikaf için mülki amirden onay alınan/alınacak camiler "evet"i işaretleyeceklerdir.)

Kadir gecesinde sabaha kadar açık tutulacak mı?
(Sadece Kadir gecesinde açık tutulmak üzere mülki amirden onay alınan/alınacak camiler "evet"i işaretleyeceklerdir.)

Mukabele okunacak mı?

Mukabele Okuyacak Görevliler

Hangi Vakitlerde Okunacak

Adı Soyadı

Sicil No

Sabah

Öğleden Önce

Öğleden Sonra

İkindiden Önce

İkindiden Sonra

Mahya asılır mı?

Asılacak Mahya Metinleri

3

Sakal-ı şerif ziyareti yapılacak mı?

Tarihi

Başlangıç Saati

Bitiş Saati

3

Hatimle teravih namazı kılınacak mı?

Hatimle Teravih Namazı Kıldıracak Personelin

Adı Soyadı

Sicil No

Cami Görevlisinin

Adı Soyadı:

Tarih ve İmza:

ÖNEMLİ NOTLAR :

1

FORM YURTİÇİNDE İL/İLÇE MÜFTÜSÜ, YURTDIŞINDA MÜŞAVİR / ATAŞE / KOORDİNATÖR İLE İSTİŞARE EDİLDİKTEN SONRA DOLDURULACAKTIR.

2

BU FORM CAMİ GÖREVLİLERİ TARAFINDAN DOLDURULACAK VE MÜFTÜLÜKTEKİ / YURTDIŞI TEMSİLCİLİĞİNDEKİ DHYS SORUMLUSUNA TESLİM EDİLECEKTİR.

3

DHYS SORUMLUSU, FORMDAKİ BİLGİLERİ TALİMATTA BELİRTİLEN TARİHE KADAR DHYS ÜZERİNDEKİ "RAMAZANA ÖZEL CAMİ BİLGİLERİ" EKRANINA KAYDEDECEKTİR.

4

BU FORM MÜFTÜLÜKTE / YURTDIŞI TEMSİLCİLİĞİNDE MUHAFAZA EDİLECEK HİÇBİR YERE GÖNDERİLMEYECEKTİR.

EK-3

2016 YILI RAMAZAN AYI RAPORU

KONU

AÇIKLAMA

Ramazan Ayı Teması Hakkında Genel Değerlendirme ve Düşünceler

Ramazan Etkinliklerinin Genel Değerlendirmesi

Görüş ve Öneriler

Not:

1. Bu form Ramazan ayından sonra ilçe müftülüğünce doldurularak yazılı olarak il müftülüğüne gönderilecektir.
  2. İl müftülüğünce tehvit edilen formlar, DHYS üzerindeki ekrana talimatta belirtilen tarihe kadar girilecektir.
  3. İl müftülükleri formları Başkanlığa göndermeyecek ilgili müftülük dosyasında muhafaza edilecektir.