30.04.2016

Kursların Kardeşliği Projesi Kur’an Kursları Buluşmaları

Bayburt İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberli Bürosu İl Vaizelerimiz’in yürütmekte olduğu “Kursların Kardeşliği Projesin’in” üçüncü adımı da gerçekleştirilmiş oldu. Yine dört kurs ikişer grup halinde bir araya geldiler. Bu defa Mehmet Fatma Dedeoğlu Kız Kur’an Kursu Danişment Kur’an Kursuna, Merkez Kız Kur’an Kursu da Arpalı Zakire Hanım Kız Kuran Kursuna misafir oldu. Mehmet Fatma Dedeoğlu Kız Kur’an Kursunun Danişment Kız Kur’an Kursuna konuk olduğu gruba İl Vaizemiz Saliha Yaşaroğlu İl Müftümüz’ün, Belediye Başkanımızın eşi, Personel Şube Müdürümüzün eşi, Din Hizmetleri Ve Eğitim Şube Müdürümüzün eşi, Din Hizmetleri Uzmanımızın eşi eşlik ettiler. Danişment Kız Kur’an Kursu öğrencileri misafirlerini girişte kolonya ve çikolata ikramıyla birlikte hadislerin yazılı olduğu kartların çekilişi ile karşıladılar.

Daha sonra hazırlamış oldukları salonda misafirlerini ağırlayan öğrenciler, kutlu doğumu takip eden hafta münasebeti ile temelde Peygamber Efendimizi konu alan güzel bir program sundular. Başkanlığımızın hazırlamış olduğu kutlu doğum sinevizyonu ile başlayan program çeşitli etkinliklerle devam etti. Programda dinleyicileri duygulandıran ilahi ve şiirlerle birlikte namaz içerikli hem güldüren hem de düşündüren bir skeç sundular. Programın bitiminde dursun ali Erzincanlının “ilk yıldızlar” adlı şiirini izleterek, bununla ilgili sorular sorup cevabı bilen öğrencilere hediyeler taktim ettiler.

Öğrencilerin programlarının tamamlanmasının akabinde, İl Vaizemiz Saliha Yaşaroğlu “Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansını sundu. Konuşmasında yüce Allah’ın insanları farklı cins, soy, karakter vb. birçok yönden farklı yarattığını ve bu farklılıkların doğru istikamette kullanıldığında birlikte yaşamayı güzelleştireceğine değinen vaizemiz konuşmasına şöyle devam etti: “ Mademki insan sosyal bir varlıktır, birlikte yaşamanın birçok hikmeti vardır. Öyle ise bu birlikteliğinde ahlaki temellere oturtulması gerekir. Atılacak ilk adım, nefsi emarenin farkında olmak, iman ve imandan kaynaklanan sevgiyi temel alarak, hoşgörü, merhamet, adalet, affetmek gibi ahlaki ilkeleri bu temel üzerine bina etmektir. Böylece Allah ve Resulünün emrettiği İslam kardeşliği birlikteliği, ayrıca sahabe ve atalarımıza varis olma yönümüz hakiki anlamda ortaya çıkacaktır.”

Konferansın ardından ev sahibi kursumuz yemek ikramı için misafirleri salona davet ettiler. İkramı bizzat ev sahibi kurs öğrencileri yaparak misafirler ile yakından ilgilendiler.

Güler yüz, hoş sohbet ve bilgi paylaşımı ile sona eren programda, hem misafirler hem de ev sahibi kursumuz memnuniyet içinde vedalaştılar.

Bu projede bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bize eşlik eden değerli hanımefendilere teşekkür ederiz.