25.04.2016

Kursların Kardeşliği Projesi Kapsamında Zakire Hanım Kız Kur'an Kursu Ziyaretimiz

Kursların Kardeşliği Projesi kapsamında üçüncü ziyaret gerçekleştirildi.  25.04.2016 Pazartesi günü yapılan ziyarette, Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencileri, Arpalı Zakire Hanım Kız Kursu’na misafir oldu. Yaklaşık kırk öğrencinin misafir olduğu ziyarette ev sahibi öğrenciler, misafirlerini kapıda karşıladı.  Ev sahibi öğrencilerimizin “hoş geldiniz” programı Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Dinleyicileri duygulandıran bir şiir dinletisinin ardından, düşündüren, gururlandıran ve güldüren iki skeç ile öğrencilerimizin özenle hazırladığı program sona erdi. Programın ardından İl Vaizimiz Helime AYDOĞAN, namaz konulu bir sohbet yaptı. Sohbette, namazın neden imandan sonra sorguya çekişecek ilk amel olduğu, namaz kıldıkları halde Allah’ın namazlarından hoşnut olmadığı insanların hallerinden ayet ve hadislerle bahsedilerek, kendi kalbi halimizi tefekkür teşvik edildi. Rabbimizin makbul saydığı namazla, mümin, nasıl bir ahlak edinir üzerinde dinleyicilerle sohbet edildi. Sohbetin sonunda vücuttaki ağır özürlerine rağmen, Rabbe kulluğa, namaza devam eden iki kişinin video görüntüleri ile kullukta sınır, bahane yok fikri vurgulandı.

Kültürel içerikli etkinliğin ardından ev sahibi öğrencilerimiz tarafından misafir öğrencilere, konuklara çay ikramı yapıldı.  Kursun gezilmesiyle ziyaret sonlandırıldı.

Bizleri ağırlayan kursun yöneticisi Büşra KELEŞ Hoca ve diğer kurs öğreticilerine, hizmet, ikram ve misafirperverliklerinden dolayı bilhassa kursun güzide öğrencilerine şükranlarımızı sunarız. Ziyaretimizde bizleri yalnız bırakmayan Bayburt Belediye Başkanı eşine, Arpalı Belediye Başkanı eşine, İl Müftüsü eşine ve İl Müftülüğü yönetici eşlerine teşekkür ederiz.