21.04.2016

Bayanlara “Hz Peygamber Tevhid ve Vahdet” Konulu Konferans Verildi

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Atatürk Ünversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr Esra Hacımüftüoğlu “Hz Peygamber Tevhid ve Vahdet” Konulu Konferans Verdi. Bayanlara yönelik verilen konferansa üniversite ve lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Program İstiklal Marşımızın okunması ve Mekez Kur'an Kursu öğreticisi Ahmet İsaoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gülnida Kur’an Kursu Öğreticilerinden Meryem Akbaş’ın sunduğu programınaçılış konuşmasını İl Müftümüz Kemalettin Aksoy Yaptı.

Açılış konuşmasında 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftasının teması olan “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konusuna değinen İl Müftüsü Aksoy :“Bu gün İslam Dünyası birlik ve beraberlik ruhunun yeniden inşa edilmesine muhtaçtır. İslam âlemi birlik olup Allahın ipine sımsıkı sarılır ve vahdet çatısı altında toplanırsa İslam coğrafyasında akan kanlar ve zulümler son bulacaktır. islam âleminde kardeşkanı dökülmeyecektir. Daiş gibi barbar ve cani örgütlerin İslam coğrafyasında ortaya çıkması kâfirlerin Müslümanlara karşı en tehlikeli tuzağıdır. Böyle tuzaklar ancak Müslümanların İslam şuuruyla hareket etmeleri, birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenmeleri ile aşılacaktır.” Dedi.

Yard. Doç.Dr Esra Hacımüftüoğlu ayet ve hadisler ışığında verdiği konferansta Tevhid ve Vahdetin, birlik ve beraberlik ruhunun yeniden sağlanması ve muhafaza edilmesinin önemini vurguladı. Müftüoğlu; birlik ve beraberliğimizi zedeleyen kötü huylardan kaçınmanın gerekliliğine de dikkat çekerek şunları söyledi: “ İnsan kâinatın en şerefli varlığı olarak yaratılmıştır. Bu bağlamda da Allah katında bütün insanlar eşittir. İnsanı şerefli kılan da imanıdır. İman dil ile ikrar kalp ile tastik ve azalarla da amel etmektir. Dil ve kalp ile var olan iman ve tevhid ancak amele geçirilirse kâmil hale gelir. Bu bağlamda kulun kul ile ilişkisi de önemlidir. Bu nedenle gıybet, haset, su-i zan, kalp kırma ve dedikodu gibi vahdetimize zarar veren kötü alışkanlıklardan kaçınmamız ve tevhit noktasında birleşmemiz gerekir. Bizi tefrikaya değil vahdete götüren yolda yürümeliyiz.” Dedi.

Programda Merkez Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin, Sahabeden Ebu Talha’nın aç bir insanı kendisine ve çocuklarına tercih ederek nasıl doyurduğunu anlatan piyesleri büyük bir ilgi ile izlendi.

Gülnida Kuran Kursu Öğreticilerinden Şükran yumak’ın Peygamber Efendimiz’e atfen okuduğu şiir ve Anadolu Kız İmam- Hatip Lisesi öğrencilerinden Esra Yıldız’ın okuduğu Arapça şiiri izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Gülnida Kur’an Kursu Öğreticilerinden Reyhan Ocak’n herkesi duygulandıran ilahisinin ardından dua edilerek program sona erdi.

Programın başlangıcında gül suyu ve çikolata ikram edilirkenkarşılanan misafirler, program sonunda   “Tevhid Ve Vahdet” hakkındaki ayet ve hadis kartelâları hediye edilerek uğurlandılar.