01.03.2016

“Çocuk ve Ergen Psikolojisi” ve “Etkili İletişim ve İletişim Hataları” konulu seminerlerimiz

Bayburt Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu “Kursların Kardeşliği” projesi kapsamında Kur’an Kursu Öğreticileri için “Çocuk ve Ergen Psikolojisi” ve “Etkili İletişim ve İletişim Hataları” konulu seminerleri gerçekleştirdi.

Bayburt il Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen programa Bayburt İl Müftüsü Kemalettin AKSOY, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Nasrullah BİLGİN, Personel ve İdari Mali İşler Şb Md. Servet TÜRKOĞLU, Din Hizmetleri Uzmanı Musa SAYGILI, Din Hizmetleri VHKİ Adem CEBE ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Program, Bayburt İl Müftüsü Kemalettin AKSOY’un yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehber Öğretmeni Arif ALTUN Çocuk ve Ergen Psikolojisi konulu seminer verdi. Seminerde ergen ve özellikleri üzerinde duran ALTUN, ebeveynlerin ergene yaklaşımında hatalar ve sonuçları üzerinde durarak eğitimde muhatabın özelliklerine göre hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Bayburt Müftülüğü Personel ve İdari Mali İşler Şb Md. Servet TÜRKOĞLU Etkili İletişim ve İletişim Hataları konulu seminer verdi. Seminerde iletişimin önemine değinen TÜRKOĞLU, iletişim hatalarının neler olduğunu örneklerle anlattı. Program sonunda sorulara cevap verilerek program tamamlandı.