17.07.2015

MÜFTÜMÜZ'ÜN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Yüce Allah’a hamdolsun. Binlerce hikmet ve rahmetlerle dolu bir Ramazan ayını daha ülkemize ve İslam âlemine hediye etti. Hazan olan ruhlarımızı bu mübarek ayın rahmet damlalarıyla yeniden yeşerten, bizi bayrama kavuşturan Rabbimize şükürler olsun.

Âlemi İslam olarak Kur’an, oruç, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan-ı şerifi geride bırakmanın hüznünü yaşarken bir taraftan da bayrama kavuşmanın sevgisini yüreklerimizde yaşıyoruz.

Bayramlar bütün Müslümanların aynı duygu ve düşünce etrafında bütünleştiği müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar aynı inanç dairesinde bir araya gelen milyonlarca Müslüman’ın ,Allah’a kul Onun Resulüne ümmet olma bilincini yeniden hatırlandığı birlik ve beraberlik günleridir. Bayramlar her türlü kin ve nefretin yerini barış ve hoş görünün aldığı mutluluk ve esenlik günleridir. Bayramlar can ile cananın birbiriyle buluştuğu vuslat günleridir.

Geliniz bu bayramda önce gönüllerimizde bayram edelim. Yaratılanı yaratandan ötürü sevelim. Bayramın manasını ruhumuzla bedenimizle derinden derine hissedelim. Bizlerin dünyaya gelmesine sebep olan ana babamızın gönüllerini bu bayramda ve her zaman hoşnut edelim. Göz aydınlığımız olan çocuklarımıza bayram sevincini bolca yaşatalım. Bütün yuvamızın bayramını bayram edelim. Rabbimizin iyilikle beraber zikrettiği akrabalarımızı bu bayramda hatırlayalım. Komşularımızı dost ve arkadaşlarımızın hatırlayalım, onlarında bayramlarını tebrik edelim.

Geliniz bu bayramda bayram yapamayan gönüllere bayram ettirelim. Yoksulun elinden tutalım, mazlumun yanında olalım, yetimin başını okşayalım. Hastane köşelerinde yatan kardeşlerimizi ziyaret edelim onlar için Rabbimizden şifa isteyelim. Huzur evlerine düşen nice yaşlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım. Çeşitli sebeplerden dolayı hapis hanelere düşen kardeşlerimizi de unutmayalım. Geliniz yoksula, yaşlıya, yolcuya, mülteciye ve yalnız kalmış nice gönüllere de bayram sevincini yaşatalım.

Geliniz bu bayramda yaralı gönüllere bir yudum su serpelim. Dünyanın farklı yerlerinde Suriye ve Irak başta olmak üzere Filistin, Kudüs, Gazze, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar/Arakan ve dünyanın farklı yerlerinde kardeşlerimizin yaşadığı mazlumiyet ve mağduriyetlerin son bulması için Yüce Rabbimize dua ve niyaz edelim. Unutmayalım ki..Mü'minin mü'mine en büyük yardımı dua iledir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bayburt’umuzun, ülkemizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın, yurtdışındaki millet varlığımızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan Bayramlarını can-ı gönülden tebrik ediyor; bayramın ülkemize, milletimize, âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Kemalettin AKSOY

Bayburt İl Müftüsü