02.08.2018

Vekâletle Kurban Kesimi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız işbirliğiyle düzenlenen “Vekaletle Kurban Kesimi Organizasyonu Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen Tanıtım Toplantısına: Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin İl Müftü yardımcısı Zeki Kaya, Demirözü İlçe Müftüsü Kerim Kaya, Aydıntepe İlçe Müftüsü Bedri Sinan Yazıcı, Şube Müdürleri ve Din Görevlileri katıldı.

Ulu Camii İmam Hatibi Enis Aslan’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın selamlama konuşmasını İl Müftüsü Hasan Başoğlu yaptı. Konuşmasında Vekâletle Kurban Kesiminin önemine değinen İl Müftüsü Hasan Başoğlu “ Bizler televizyonda Afrika’lı aç bir bebek görsek hemen içimiz sızlar. Yarabbi bu aç zayıf çocuğa yardım eyle diye dua ederiz. Geliniz bizler bu kavli duamızı Vekâletle Kurban Kesimi yoluyla fiili duaya dönüştürelim.” dedi.

Programda bilgilendirme konuşması yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen: “Allaha Hamdolsun, milletimiz, devletimiz ve devlet reisimiz mazlum milletlerin umudu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın işbirliğiyle yıllardan beri devam eden bu iyilik hareketi, dünyanın dört bir tarafındaki mazlumların umut ışığı olmuştur. Dünyada yardım denilince ilk akla gelen Devlet Türkiye ve Türk Milletidir. Milletimizin yaptığı bir kurban bağışı Afrika’nın bir ucundaki yoksulun, yetimin sofrasında aş oluyor. Yılda bir defa et yüzü gören yoksulun et ihtiyacını karşılıyor. Ve bu yoksul ve muhtaç milletler özellikle Türkiye’mizin kendilerine el uzatacağını biliyor ve bekliyorlar. Millet olarak yaptığımız bu iyilik hareketi dün Çanakkale’de olduğu gibi bugünde 15 Temmuzda bize dua olarak geri dönüyor. Din gönüllüleri olarak Bizler Bu iyilik hareketine en büyük desteği vermeliyiz. Mimberden, kürsüden yaptığımız irşat faaliyetleri ile bu organizasyonu müslümanara en güzel şekilde anlatmalıyız. Geçmişte milletimizin her türlü dini değerini ve kurban ibadetini istismar eden FETÖ gibi terör örgütlerinin önüne geçmeliyiz.”dedi.

Vekâletle Kurban Kesimi Tanıtım Programı, TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış’ın yaptığı sunumun ardından sona erdi.